Veelgestelde vragen - Fruit voor Thuis

Vers gevarieerd fruit geleverd in de regio Rotterdam en omstreken!

Veelgestelde vragen

Is het niet goedkoper om zelf producten bij een supermarkt te kopen? 

Uit onze ervaring is meerdere malen gebleken dat het door ons geleverde fruit veelal goedkoper is en van betere kwaliteit dan een lokale supermarkt of winkel. Ons Fruit word ook meerdere malen gecontroleerd, zo word er een kwaliteitscontrole gehouden bij het inkopen van de producten, bij het samenstellen van uw bestelling en bij de daadwerkelijke aflevering. Daarbij moet u tevens zelf nog de deur uit om de producten zelf in te kopen. Dit is niet te vergelijken met de kwaliteit en het gemak wat Fruit voor Thuis Levert. 

Moet ik wekelijks een bestelling plaatsen? Zit ik ergens aan vast? 

Nee dit laten wij geheel aan u over! Ondanks het feit dat het grote deel van ons klantenbestand wekelijks besteld bent u dit niet verplicht uiteraard. Het is mogelijk bij ons om eenmalig, 1x in de week of 1x in de 2 weken te bestellen. U zit verder nergens aan vast.

In welke gebieden leveren jullie de fruitboxen af? 

De boxen bij particulieren leveren wij wekelijks af op donderdag t/m zondag. Hierin bezorgen wij in de volgende gebieden: Rotterdam, Overschie, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Bergschenhoek, Schiebroek, Capelle, Hoogvliet, IJsselmonde, Ommoord, Prinseland, Vlaardingen, Schiedam, Charlois, Spijkenisse, Barendrecht, Nesselande. Zit uw gewenste locatie hier niet tussen, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden! 

Wat als mijn postcode niet werkt maar ik wel in de regio zit?

Geen probleem! u stuurt ons gewoon een appje via 0627269114 of mail ons op info@fruitvoorthuis.com en wij beantwoorden uw vraag. Daarna zullen wij uw postcode toevoegen en kunt u voortaan gewoon bestellen.

Is het mogelijk om de fruitboxen af te halen? 

Ja uiteraard! U kunt de fruitboxen af komen halen op donderdag t/m zondag op onze locatie in Overschie, Rotterdam. Graag ontvangen wij wel een bericht met uw bestelling en de afhaaldatum en tijd, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat er iemand aanwezig is op locatie om u de bestelling te overhandigen 

Kan ik de box zelf samenstellen? 

Voor particuliere klanten is het op dit moment nog niet mogelijk om zelf een box samen te stellen, wel willen wij in de toekomst een service aangaan bieden waarbij u zelf ook los producten kunt bestellen in plaats van een samengestelde box. Wel kunt u aan ons doorgeven wat u echt niet lust of waar u allergisch voor bent, hier proberen wij dan zoveel mogelijk rekening mee te houden!