Wat kunt u doen met het fruit dat u overhoud! De beste tips om uw over – Fruit voor Thuis

Vers gevarieerd fruit geleverd in de regio Rijnmond!

Wat kunt u doen met het fruit dat u overhoud! De beste tips om uw overige fruit nuttig te gebruiken

U kunt uw overige fruit natuurlijk gebruiken voor het bakken van koekjes, taarten, flappen of andere creatieve baksels! 

Jam, Marmelade, Confituren, Gelei, Chutneys, Dressing of Sauzen behoren ook tot de mogelijkheden voor uw overige fruit. Met een aantal kleine toevoegingen kunt u vanuit het gemak van huis uw eigen gezonde Fruit smeersel maken. 

Een andere gezonde mogelijkheid is natuurlijk het zelf maken van verse smoothies. U kunt ervoor kiezen om een volledige Fruit smoothie te maken maar u kunt ook een heerlijke smoothie samenstellen door bijvoorbeeld: Groenten, Sinaasappelsap, Yoghurt, Eiwitten, Havermout of andere heerlijke  ingrediënten eraan toe te voegen 

Een andere makkelijke manier om uw overige Fruit te bewaren is door middel van deze in te drogen. Dit kunt u doen door middel van uw overgebleven fruit zoals: appels, sinaasappels, bananen, peren, bessen, pruimen, aardbeien, kiwi, ananas en framboos in gelijke plakken te snijden en te verspreiden over een bakplaat. Wij raden u wel aan om schillen en pitten te verwijderen voordat u gaat indrogen.  Hierna kunt u deze in de oven plaatsen en 3-5 uur laten indrogen op een temperatuur van 100°C. Op deze manier blijft uw fruit langer houdbaar en gaat de smaak niet verloren! 

De laatste en makkelijkste optie is het Invriezen van uw overige fruit. Op deze manier kunt u het meeste fruit nog maandenlang goed houden en eventueel in de toekomst gebruiken! Snijd het overige fruit in stukken, stop deze in een vacuüm plastic zakje/zak en bewaar ze in de vriezer.